A Pixability videó marketinggel foglalkozó cég frissen publikált tanulmányában a top 100 globális márka YouTube tevékenységét mérte, melyből kiderül, hogy a legjobbak megközelítőleg 78 videót tesznek közzé havonta, s köztük olyan média cégek, mint az MTV, a Thomson Reuters és a Disney, pedig közel ötszázat – írja a MarketingLand.

A tanulmány szerint a YouTube videók publikálási aránya a top 100 globális márka esetében évente 73 százalékkal növekedett 2009 óta. A feltöltések teljes száma ugyanazon cégek csoportja esetében a 2005-ben mért néhány tucatról több mint 10 ezer videóra nőtt egyetlen hónapban a múlt év során.

Monthly-videos-published-on-YouTube-Top-100-brands-600x272

Jelenleg a top 100 márka 9,5 milliárd összesített videó megtekintést generált és több mint 258 ezer videófeltöltést. Miközben a YouTube videók trendje folyamatosan növekszik, az előrejelzések azt mutatják, hogy a legnagyobb márkák valószínűleg több mint 1 millió új YouTube videóba fognak befektetni 2015-ig.

A kutatás azt is kimutatta, hogy új videós tartalom megjelentetése előnyösebb befektetés, mint egy új YouTube csatorna létrehozása. 50 százalékkal több videóval a legjobban teljesítő márkák bebizonyították, hogy biztos korreláció áll fenn az elkészített videók száma és megtekintéseik teljes száma között.

More-videos-equal-bigger-audience-600x426

A 100 globális márka legkiválóbb 25 százaléka 330 – szor jobb videómegosztási értékeket ért el Facebokon és 89 – szer többet Twitteren, mint az alsó 25 százalék. Emellett kétszer annyi lejátszási listát és videó taget tartottak fenn YouTube – on az optimális SEO optimalizáció érdekében. A listát vezetők közül a Disney 1,8 milliárd összesített videó megtekintést ért el több mint 15 ezer videó tartalommal 41 YouTube csatornáján.

A tanulmányból megtudhatjuk, hogy a top 100 globális márkából 56 – nak 10 vagy több YouTube csatornája van. A 100 – ból 17 kevesebb mint 50 százalékát használja a csatornáinak és a csatornák 37 százalékát nem frissítették új tartalommal több mint 120 napja. A top 100 márka által létrehozott videók több mint 50 százalékának kevesebb, mint 1000 megtekintése van.

Amint azt a következő lista mutatja, „ha megvizsgáljuk a top 100 globális márka listáját a legtöbb csatornával, ők nem feltétlenül azok, akiknek a legnagyobb a nézettsége is”.

Brand-channels-view-rank

A tanulmány eredményeiből kiderült az is, hogy a YouTube videóknak, összehasonlítva a többi közösségi média poszttal, hosszabb a szavatossági ideje: egy átlag videó az összes megtekintés 40 százalékát az első három hétben és 30 százalékát az eredeti publikálást követő negyedik és tizenkettedik hét között éri el. Egy YouTube videó tizenkét hét után és egy éven belül halmozza fel a megtekintései harmadát.

Percentage-of-total-video-views-over-an-year-600x398

További kulcsfontosságú adat a kutatásból, hogy a top 100 globális márka által publikált több mint negyed millió videó közül mindössze 1300 ért el 1 milliónál több megtekintést.