A Forbes összegezte, melyek azok a hibák, amit a márkák elkövetnek, mikor videót készítenek, és a címben jelzett állítást tartják az egyik legsúlyosabbnak. A valóság ezzel szemben az, hogy csak nagyon kevés videónak sikerül tényleg magától terjednie az interneten, ha ez a siker fokmérője, akkor a kudarc garantált – írja Kipp Bodnar, a Hubspot marketing vezetője. 

  • A felmérések szerint egyébként egy átlagos felhasználó 6 órát tölt az interneten videók nézegetésével, ennek ellenére a cégek még mindig félnek videós tartalmat előállítani. 
  • Van, aki úgy tartja, hogy egyszerűen sokat kell vele dolgozni, ezért megpróbálnak minél több bőrt lehúzni ugyanarról a felvételről. Például egy eseményen készült videóból készülnek reklámot, tartalmat a közösségi oldalra, és még a hírlevélbe is ez kerül. Ez pedig túl sok, és meg kell tanulniuk, hogy különböző felületekre különböző videók passzolnak. 
  • Élményt kell építeni a videók köré, azaz például a kommentek vagy a megosztások letiltása pont ezt öli meg. 
  • Meg kell érteni a videó célját. A videók egy részének megvan a közönsége (ilyenek például azok a videók, amik a termékek adatlapján találhatóak, vagy a részletekig mennek bele egy-egy témába) ezeknél a nézők mélyebb tartalmat szeretnének kapni és mélységében meg akarnak valamit ismerni. A videók másik részének pedig nem tudni, ki a célközönsége. Ilyenek tipikusan a Youtube videók. A legnagyobb hiba az, mikor az utóbbival szeretnénk elérni az előbbit, és ezt a legtöbb cég elköveti. 
  • Sokan szerelmesek lesznek a saját kitalált üzenetükbe ahelyett, hogy arra fókuszálnának, hogy mi az, amit az adott platformon a követők hallani szeretnének. Azaz nem működnek ugyanazok a mondatpanelek a különböző oldalakon.