A LinkedIn újabb módot ad a külső forgalom növelésére egy új linkmatricával, amelyet a bejegyzésekben lévő képekhez adhat hozzá, és bárhol elhelyezheti a keretben, változó méretben.

Amint az Lindsay Gamble influencer, marketing elemző által megosztott példákban is látható , a linkmatrica hasonló az Instagram és a Facebook Stories oldalain elérhető matricához, amely egyszerű módot biztosít egy külső hivatkozási link hozzáadására.

Ez egy praktikus új elem lehet a kísérletezéshez, és mivel a LinkedIn felhasználóbázisa folyamatosan növekszik  végül értékes lehetőség lehet a LinkedIn feedből való forgalom növelésére.

A linkmatrica opció elérhető lesz a bejegyzéskészítő eszközeiben (egy dedikált lánc-ikonon keresztül), bár jelenleg csak az alkalmazás mobil verzióján keresztül tud linkeket hozzáadni. Viszont minden felhasználó, legyen az asztali vagy mobil eléréssel rendelkező, képes lesz klikkelni bármilyen hivatkozásra, így a LinkedIn 850 millió tagja mindegyike rákattinthat majd, amikor meglátja azokat.

Forrás: Social Media Today