A felhasználók karrierjére fókuszáló közösségi oldal nagy változások előtt áll. Erre utal legalábbis, hogy több forrás is megerősítette: a LinkedIn olyan funkciókat tesztel, amik eddig csak a népszerűbb közösségi oldalakon voltak elérhetőek.

Konkrétan arról van szó, hogy hamarosan a karrierportálon is megjelenhetnek a reakciógombok a bejegyzések alatt, sőt itt is várhatók a Snapchatről származó, de az Instagram/Facebook által pofátlanul lemásolt Stories-bejegyzések is.

A LinkedIn már teszteli a saját reakciógombjait – Forrás: Jane Machun Wong / Twitter

A reakciógombok tesztjére először a kódturkálásban profi Jane Machun Wong hívta fel a figyelmet, és amennyiben tényleg bevezetik ezt a funkciót, úgy a jövőben már nem csak lájkot nyomhatunk majd mások posztjaira, de választhatunk a Clap, Insightful, Hmm és Support opciók közül is.

Az előbbi lehetőség létezését a LinkedIn még nem ismerte el, viszont a TechCrunch kérdésére elismerték, hogy a Stories-posztok valóban tesztelés alatt állnak, és hamarosan bevezetik őket. A Student Vocies néven először a LinkedIn egyetemi felületét használók próbálhatják ki, de később minden felhazsnáló számára elérhetővé teszik.

A Stories posztokat biztosan nem ússzuk meg – Forrás: TechCrunch

Forrás: Social Media Today