A Messenger mögé újabb nagy üzleti név áll be – hamarosan a chatplatformon belül intézhetjük minden Mastercard-kártyánkkal kapcsolatos ügyünket.

messenger-mastercard

A megállapodást a Money 20/20 konferencián jelentették be a héten – a Messenger használatával hamarosan megnézhetjük, mennyi pénz van a kártyánkon és láthatjuk a korábbi pénzmozgásokat is.

A kártyatulajdonosok különböző kérdéseket tehetnek majd fel a Mastercard botjának a fiókukkal kapcsolatban, de beállíthatják azt is, hogy ide érkezzenek üzenetek a kártya különböző aktivitásaival kapcsolatban, információkat kaphatnak arról, milyen kedvezmények illetik őket Mastercard-tulajdonosként és a MasterCard Priceless Experiences program ajánlatairól is a platformon keresztül kaphatnak tájékoztatást.

A bot egyelőre tesztüzemben van, ám a Mastercard szerint 2017 elejére már mindenki számára elérhető lehet. A botot először az USA-ban élő felhasználók használhatják majd, de az amerikai bevezetés után azonnal egyre több régióban teszik majd elérhetővé.

A fejlesztés a kereskedők számára is jó hír, hiszen innen már csak egy lépés lehet az, hogy a Facebookon és a Facebook Messengeren látható hirdetett termékeket illetve szolgáltatásokat platfromon belül vásárolhassuk meg. A PayPal fizetés példának okáért ugyancsak az ajtón kopogtat már.

Úgy néz ki a Facebook mindenképpen kiemelkedő piac szeretne lenni – az Instagramon hamarosan termékeket jelölhetünk meg, de nemrég kaptak frissítést az bolhapiac jellegű csoportok is.

Forrás: Wersm.com