A Meta bejelentette, hogy hamarosan fizetős előfizetést kínál, amivel hirdetésmentes lesz a Facebook és az Instagram. Ez a fizetős csomag egyelőre csak az EU-ban lévő felhasználók számára lesz elérhető. Természetesen továbbra is marad az ingyenes hozzáférés is ezekhez a közösségi platformhoz, de ez reklámokkal lesz tele, ahogy eddig. A fizetős Facebook és Instagram előfizetés havi 9,99 euróba kerül a weben. Ha hirdetésmentes élményt szeretne Android- és iOS-alkalmazásokon, az 12,99 euróba kerül havonta. 

Az előfizetést azért vezeti be az EU, mert aggodalmának adott hangot a vállalat hirdetési és adatgyűjtési politikájával kapcsolatban. Az előfizetéssel a Meta úgy véli, hogy egyértelműen megfelel az európai törvényeknek, köztük a digitális piacokról szóló törvény és a GDPR által meghatározott adatvédelmi követelményeknek.

A hirdetésmentes előfizetés csak 18 éves (vagy idősebb) és az EU-ban, az EGT-ben és Svájcban élő felhasználók számára lesz elérhető. Jelenleg a hirdetésmentes élmény az összekapcsolt fiókok számára ingyenes, de a Meta azt tervezi, hogy 6 eurót számít fel a weben összekapcsolt fiókonként (8 eurót Android és iOS alkalmazások esetén).

Az előfizetés nem lesz elérhető azokban az országokban vagy régiókban, ahol nincsenek ilyen szigorú adatvédelmi törvények, például a legtöbb fejlődő országban. A cég azt állítja, hogy továbbra is hisz a reklámokkal támogatott internetben, és az új, fizetős előfizetés csak az EU szigorú politikájára vonatkozik.

Hogy pontosan mikor érkezik, arról nem szól a közlemény, de várhatóan november elején.

Forrás: Sammobile