A Meta, a Facebook anyavállalata úgy döntött, hogy elhalasztja mesterséges intelligencia (MI) eszközeinek bevezetését Európában. A döntés hátterében az adatvédelmi aggodalmak és a szigorú európai szabályozások állnak.

A Meta MI eszközei hatalmas mennyiségű adatot használnak fel működésükhöz, beleértve a felhasználók személyes adatait is, illetve mindent, amit az emberek megosztanak a felületeken. Ez komoly aggodalmakat vetett fel az adatvédelmi hatóságokban és a felhasználókban egyaránt.

Az Európai Unió ugye szigorú szabályozásokkal rendelkezik az adatvédelem és a mesterséges intelligencia területén. A Metának gondoskodnia kell arról, hogy MI eszközei megfeleljenek ezeknek a szabályozásoknak, mielőtt bevezetné őket az európai piacra. Ez magában foglalja az adatgyűjtés és -feldolgozás átláthatóságát, a felhasználók hozzájárulásának megszerzését, valamint az adatok biztonságos tárolását.

Szóval a Meta most teljes erővel azon dolgozik, hogy eloszlassa a mesterséges intelligencia modelljeivel kapcsolatos uniós aggodalmakat, és alkalmazáson belüli figyelmeztetéseken keresztül tájékoztatta az uniós felhasználókat arról, hogyan használhatók fel adataik ebben az összefüggésben.

Ez a munka lett most felfüggesztve, amíg az EU szabályozóinak nem lesz alkalmuk felmérni ezeket a legújabb aggályokat, és azt, hogy hogyan igazodnak el a GDPR előírásaihoz.

Forrás: Social Media Today