A Meta, az Instagram kísérőalkalmazásaként létrehozott Threads szöveges platform folyamatosan fejleszti szolgáltatásait, és most két új funkciót tesztel: az eltűnő bejegyzéseket és a profilokon megjelenő médiafület.

Eltűnő bejegyzések: Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy olyan bejegyzéseket hozzanak létre, amelyek 24 óra elteltével automatikusan törlődnek. Hasonlóan az Instagram Stories funkciójához, ez a lehetőség a pillanatnyi megosztást helyezi előtérbe, és ösztönözheti a felhasználókat a spontánabb, kevésbé megtervezett tartalmak közzétételére. Alessandro Paluzzi applikációkutató által megosztott képernyőképen látható, hogy a funkció aktiválásakor a bejegyzések mellett megjelenik egy visszaszámláló, amely jelzi a törléséig hátralévő időt.

Média fül a profilokon: Ez a fül a profiloldalakon jelenik meg, és egy helyen gyűjti össze a felhasználó által közzétett összes képet és videót. A funkció hasonlít a Twitter/X médiafüléhez, és megkönnyíti a felhasználók számára, hogy gyorsan áttekintsék egy adott profil vizuális tartalmát.

Ezek az újítások még tesztelés alatt állnak, és nem biztos, hogy minden felhasználó számára elérhetővé válnak.

Forrás: Social Media Today