Új biztonsági korlátokat épített a Meta a platformjaiba. Az Instagram például ezentúl alapértelmezés szerint kikapcsolja azt a lehetőséget, hogy egy adott tinédzser felhasználó üzeneteket kapjon bárkitől.

Amint az ezeken a példaképernyőkön látható, hamarosan a tinédzserek számára automatikusan korlátozva lesz, hogy ki küldhet nekik közvetlen üzenetet, és csak az általuk követett profilok számára lesz ez engedélyezett. A változás a Messengerben is életbe lép, így csak azok a Facebook-felhasználók küldhetnek nekik üzenetet, akikkel kapcsolatban állnak, vagy akinek telefonos elérhetősége van.

Természetesen ezek az alapértelmezett beállítások ki is kapcsolhatók, ha úgy döntenek, viszont azoknak a tinédzsereknek, akiknek profilja a szüleik profiljához kapcsolódik a Meta Family Centeren keresztül, ezentúl kifejezett engedélyt kell kérniük a beállítások frissítéséhez.

Az új vezérlőelemek segítségével a szülők nagyobb biztonságban érezhetik magukat az alkalmazás tinédzserek általi használatában, és a tinédzser felhasználók elkerülhetik a károkat, amelyekről sokan nem is tudnak addig, amíg már késő.

A Meta amúgy különféle külső tanácsadó csoportokkal dolgozott, hogy javítsa biztonsági eszközeit.

Az új korlátozások már élnek is a platformokon.

Forrás: Social Media Today