Miután az előző negyedévben a Meta bevétele visszaesett, most a vállalat éppen fellendült a friss pénzügyi eredményjelentésében. A Meta negyedéves bevétele 28,65 milliárd dollár, ami 3 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest.

Ez azután történt, hogy a vállalat a tavalyi év végén hatalmas elbocsátásokat jelentett be, aminek következtében 11 000 munkahelyet szüntetett meg a negyedév során. Az eredményjelentés szerint a Meta „lényegében befejezte a 2022-es elbocsátásokat, miközben folytatja a létesítmények konszolidációját és az adatközpontok szerkezetátalakítási kezdeményezéseit”.

A cég márciusban bejelentette az elbocsátások második körét is, amely várhatóan az év során nagyjából 1 milliárd dolláros végkielégítési költséget jelent majd. Ezek a csökkentések a Meta „hatékonyság éve” eredményeként jöttek létre, amelynek során a cég átstrukturálja csapatait, optimalizálja a munkafolyamatokat, és eltávolítja a „felesleges vagy redundáns szerepköröket”.

„Jól zártuk a negyedévet, és közösségünk folyamatosan növekszik” – mondta a Meta alapítója és vezérigazgatója, Mark Zuckerberg nyilatkozatában, megjegyezve, hogy a vállalat egyre hatékonyabb, így gyorsabban tudunk jobb termékeket készíteni, és erősebb pozícióba helyezzük magunkat” a szállítás terén. hosszú távú elképzelésünk.”

Zuckerberg egy mérföldkövet emelt ki a Facebook számára, ami az, hogy elérte a napi 200 millió aktív felhasználót az Egyesült Államokban és Kanadában, ami szerinte a platform egészséges használatát mutatja.

Kitért azokra a pletykákra is, amelyek szerint a vállalat kevésbé összpontosít a Metaverzumra. A Reality Labs tüske volt a Meta szemében, mivel a részleg folyamatosan pénzt visz. 2023 első negyedévében a részleg közel 4 milliárd dollárt veszített, a bevétel pedig 51 %-kal csökkent a Quest headset alacsonyabb eladásai miatt, a veszteségek pedig várhatóan növekedni fognak az év során.

Zuckerberg fenntartotta, hogy a metaverzum egy hosszú távú projekt, amelybe a befektetők visszaszorulása ellenére növekszik. A szerdai bevételi kimutatás során kijelentette, hogy a Meta továbbra is a mesterséges intelligenciára és a Metaverzumra fog összpontosítani, mivel mindkettő együtt dolgozik, hogy több VR és vegyes valóság élményt tegyen lehetővé. 

Forrás: Android Central