A Microsoft oda van a nagy képernyőkért. A szoftver óriás tartott már Windows 8 demonstrációt 82-inches Perceptive Pixel PC segítségével és hozott létre hatalmas kijelzőket beépített Kinect eszközzel. Maga Bill Gates, a Microsoft társalapítója is használ időnként egy 80-inches Windows 8 monstrum felületet. Ma a cég még ezeknél is továbbment. London egyik leglátogatottabb turista látványosságánál, a Trafalgar Sqaure területén húztak fel egy 383 inch-es Surface tabletet – írja a The Verge.

giantsurface1_1020_large_verge_super_wide

A Microsoftnak ehhez 12 órára volt szüksége, és még egy lila billentyűzetet is illesztettek hozzá, így a gyerekek szórakozhatnak rajta egy betűzős játékkal. A csatlakozás USB és Micro HDMI segítségével történik, az input irányításához pedig a billentyűzeten kell ugrálni. A cég arra is figyelt, hogy szabad felületet hagyjon a billentyűk körül, így azok körbejárhatóak, mielőtt a játékos véglegesen döntene arról, melyikre ugrik rá.

Az akció London közepén a Microsoft nemrég piacra dobott Surface 2 termékét hivatott promotálni. Turisták és dolgos emberek ezrei járnak-kelnek a téren minden nap, tehát a Microsoft ideális helyszínt választott óriási Surface tabletje számára. Talán nem egy óriási Windows Phone vagy Surface torta, de épp annyira lenyűgöző. A Fox News biztos irigykedik.

surfacegiant_verge_super_wide

surface2london2_1020_verge_super_wide

giantsurface21_1020_verge_super_wide