A Microsoft legutóbbi sortüze, amellyel az Apple-t vette célba, úgy tűnik, visszafelé sült el – most pedig a cég hivatalosan is elismerte, hogy hibázott. A Microsoft múlt héten hét teljes reklámot jelentetett meg, amelyekben az Apple új iPhone készülékei mögött megbújó tervezési folyamatot csúfolják. A sorozatban, melynek címe „A fly on the wall in Cupertino”, két dizájnert láthatunk, akik az iPhone 5S-re és a műanyag 5C-re vonatkozó ötleteiket adják elő, s vélhetően Tim Cookot és Jony Ive-ot személyesítik meg – írja a The Verge.

4s1I6_large_verge_medium_landscape

Sajnos, egy igazán jó paródia videót nehéz elkészíteni. A Microsoft próbálkozásait is sokan kritizálták a kínos színvonalú színészi játék, a vélhetően alacsony költségvetés végett kapott végeredmény miatt és azért, mert a videók egyszerűen nem viccesek. A cég hamarosan le is állította a sorozatot. A CNET oldalának azt is elárulták, hogy úgy vélik, rossz ötlet volt az egész. A kampányt csak „egy enyhe csipkelődésnek” szánták, „de túllőttünk a célon és úgy döntöttük, hogy leállítjuk” – nyilatkozta egy szóvivő.

Olyan cégek, mint a Microsoft, a Samsung és az Apple is mind készítettek már ellenséges hangvételű reklámokat – a Microsoft még Clinton egyik stratégáját, Mark Pennt is felbérelte -, ahogyan a Microsoft sem az egyetlen, amely hirdetések beszüntetésére kényszerült. Ez a mostani legalább nem azt akarta sugallani, hogy ha nem veszed meg a terméket, az olyan, mintha megölnél egy kiskutyát. Talán ez spekuláció, de lehetséges,hogy ezeknek a reklámoknak is hasonló pályát szántak, mint a Microsoft „Scroogled” TV hirdetéseinek. Az eredeti videók már nincsenek meg, de a világ sok szegletében beszélnek róluk.