A Microsoft alkalmazottjai viccet csináltak a Google-ből, pontosabban kifigurázták annak egyik hirdetését egy videóban, amelynek soha nem szabadott volna elhagyni a cég falait. Természetes ez mégis megtörtént mindenki (kivéve a Google) örömére – számolt be a VentureBeat.

A videó azt a Google Chrome hirdetést figurázza ki, amelyet a Google I/O fejlesztői konferencia résztvevői láthattak San Franciscóban. Az eredeti egy pattogó Chrome ikont mutat, amely körbevezeti a nézőt azokon az eszközökön és interneten található helyszíneken, amelyekkel a Chrome tudja összekapcsolni a felhasználót. A Microsoft verziója azonban ugyanazzal az ikonnal azokat a helyszíneket mutatja meg, ahol a Google követ téged és belőled nyer bevételt.

A Microsoft is megerősítette, hogy a videót valóban saját alkalmazottai készítették és nem akarták megmutatni a külvilágnak.

Nemrég látott napvilágot a hír, hogy a Google arra utasította a Microsoftot, távolítsa el YouTube alkalmazását a Windows Phone applikció áruházából. A Microsoft ugyanis a Google-tól függetlenül fejlesztett le egy alkalmazást, amelyet a keresőóriás nyilvánvalóan rossz néven vett. Hogy egy hirtelen reakció volt ez a videó a korábbi eseményekre vagy a két cég közötti általános versenyszellem egy termékéről van szó, nem lehet tudni. A Microsoft és a Google több szinten is küzd egymással: keresőtermékek, email szolgáltatások, telefonok és felhő – alapú tárolás.

Itt az eredeti Google Chrome hirdetés: