Ezzel a címmel közölt összeállítást a Business Insider a Facebook alapítójáról.A Facebookon ma már mintegy 2,2 milliárdnyi regisztrált felhasználó van, Mark Zuckerberg pedig a világ 16. leggazdagabb embere. A vagyonát mintegy 33,3 milliárd dollárra becsülik.

De honnan jutott el ide?

Mark Zuckerberg 1984. május 14-én született White Plains-ben, New York államban.  Már középiskolásként készített egy zenelejátszó programot, ami után a Microsoft és az AOL is érdeklődött, sőt, alkalmazni akarták Zuckerberget, aki nemet mondott mindkét cégnek, és a Harvardon tanult tovább. Itt született meg a Facebook ötlete 2002-ben.

Fotó: tumblr

Fotó: tumblr

De Zuckerberg a Harvardnak köszönheti későbbi feleségét is, Priscilla Chant, akivel még azelőtt ismerkedett meg, hogy otthagyta volna az egyetemet.

Fotó: Facebook/Priscilla Chan

Fotó: Facebook/Priscilla Chan

A pár 2012. május 19-én házasodott össze. Az esküvő a vendégek számára meglepetés volt, ugyanis úgy tudták, Priscilla diplomaszerzését ünneplik meg. Nászútra Olaszországba mentek, és egy olyan ötcsillagos hotelben szálltak meg, ahol a szobaárak 800 euró/éjszakától kezdődnek (csaknem 250 ezer forint).

Később lett egy Beast nevű pulikutyájuk, akinek egyébként saját Facebook-oldala is van.

Fotó: Facebook/Beast

Fotó: Facebook/Beast

Visszatérve a Facebookra: 2005 végére már 5,5 millió felhasználója volt az oldalnak.  2010-ben Zuckerberg lett az “év embere” a Time magazinban. 2013-ban pedig azt is megtehette a Facebook-alapító, hogy éves jövedelmeként pedig csupán 1 dollárt vett fel.

További érdekességeket, fényképeket a Business Insider galériájában találsz.