Lehet, hogy a Facebook-alapító mégis úgy dönt, bevezeti azt a gombot, amit már évek óta követelnek a felhasználók.

Csütörtökön újabb kérdezz-felelek napot tartott Mark Zuckerberg. Egy joghallgató kérdezett rá a „nem tetszik” gomb esetleges bevezetésére. Erről egyébként nemrég a „tetszik”, a „like” gomb „atyja”, Bret Taylor azt nyilatkozta, hogy szerinte nem lesz ilyen funkció, mert túl sok, “nem kívánt negatívumra” hívná fel a figyelmet.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-like-dislike-sticky-paper-image24433588

Most azonban Mark Zuckerberg meglepő kijelentést tett, hiszen köztudott, hogy ő a kezdetektől ellenzi a „dislike” megjelenését. A Facebook-vezér úgy fogalmazott, gondolkoznak a bevezetésen. A lájk gomb alapvetően tényleg arra szolgál, hogy érzelmeket, empátiát fejezzen ki, és arra valóban nincs lehetőség, hogy egy gombnyomással jelezhessük, ha valami nem tetszik, vagy sajnálkozunk.

Ha mégis lesz ehhez hasonló lehetőség, akkor az szinte biztos, hogy nem a „dislike”/”nem tetszik” nevet kapná, legalábbis Mark Zuckerberg mostani nyilatkozata szerint. Ezzel ugyanis túl sok negatív érzelmet lehetne kifejezni, ami „nem lenne jó a közösség számára” – fogalmazott Zuckerberg. A pozitív érzések ugyanis sokkal értékesebbek – írja beszámolójában a VentureBeat.