A Google egyértelműen egy fiatalabb korcsoportot kíván megszólítani a Nexus 7 tablettel, legalábbis ez derült ki nemrég elkészült hirdetéséből – írja a Mashable.

A cég új tabletjének első reklámjában a Google megmutatja, egy diák hogyan tudja használja az eszközt, hogy szembeszálljon a közönség előtt való szerepléstől való félelmével. Híres beszédeket néz és hallhat meg, valamint a témával kapcsolatos könyveket olvas el; motiváló zenéket hallgat és üzenetet vált az anyukájával. Miután összegyűjti minden bátorságát, hogy felszólaljon az osztálya előtt, ismét a tabletet használja a következő nagy kihíváshoz: megpróbálja kideríteni, hogyan kell randira hívni egy lányt.

Az új Nexus 7 tablet keskenyebb és könnyebb az elődjénél, több pixellel és Android 4.3 Jelly Bean operációs rendszerrel. Az eszköz bemutatásakor a Google kihangsúlyozta néhány új funkcióját is, amelyeket egyértelműen a családokra és a fiatal felhasználókra szabtak, így a több felhasználói fiók korlátozott kezelését és a tankönyvbérlési opciót.