A héten zajlik a „Frankfurt Motor Show” Németországban, ahol a Nissan bemutatja első okosóráját. A neve „Nissan Nismo”, amely monitorozza és megjeleníti az adatokat rólad, az autódról, a vezetési körülményekről és a közösségi köreidről – írja a The Verge.

A Nismo okosóra egy ipari erősségű tárolóban érkezik, melynek négy csavarját a szerencsés tulajdonosok a mellékelt imbuszkulccsal távolíthatják el. Amint nyitva van, egy lenyűgöző, modern okosórát fognak látni piros, fehér vagy fekete színben és fekete alapon fehér kijelzővel.

screen-shot-2013-09-08-at-12-18-26-am

Az okosóra a Nissan több modelljéhez is kapcsolódni tud Bluetoothon keresztül. A vezetők láthatják a kocsi átlagos üzemanyag fogyasztását, valamint az átlag – és csúcssebességet, valamint menet közben kaphatnak információt a motor teljesítményéről is. Továbbá biometrikus adatokat is szolgáltat a sofőr szívveréséről, miközben vezetnek és irányítják az autót, s mindez követhető az órához tartozó mobil alkalmazáson is.

A Nismo okosórák kapcsolódnak Facebookra, Twitterre, Pinterestre és Instagramra is, megjelenítve az új üzeneteket. A Nissan csak úgy hívja ezt, „közösségi sebesség” applikáció. Ezen kívül az óra frissítéseket és ajánlásokat is fogad a Nissantól a kocsi karbantartásával és ápolásával kapcsolatban.

screen-shot-2013-09-08-at-12-16-36-am

Az egyetlen, akár végzetes hibája a Nismo – nak, hogy csak Nissan autókhoz kapcsolható, ráadásul csak bizonyos modellekhez. Ez az jelenti, hogy bármilyen szép legyen, a Nismo sosem lesz komoly ellenfél az egyre növekvő okosóra piacon.

Mindazonáltal nagyon, nagyon érdekes kütyü. A Samsung és az Apple csapatának is érdemes lesz egy pillantást vetnie rá, ami a dizájnt és a funkcionalitást illeti.

A Nismo egyben egy újabb jele annak is, hogy az okosórák annyira trendik lettek, hogy a végén még 2014-ben megkapják a „mainstream” jelzőt.