A Pinterest már múlt héten tett néhány lépést afelé, hogy megszerezze a vezető pozíciót az internetes vásárlás piacán, most pedig egy reporttal mutatja be, hogy milyen fontos szereplője… a szépségiparnak.

Pinterest - Hair & Beauty

A beszámoló szerint a Pinterest jelenleg a világ legnagyobb szépségipari platformja – 38.5 millió egyéni látogatója kattint rá a különböző haj- és szépségápolással foglalkozó kontentekre. Kiemelkedő szerep jut rajta a különböző szakértőknek is, akiknek táblái széleskörű információt nyújtanak mind a legújabb termékekről, mind a hétköznapi és ünnepi smink- és hajápolási módszerekről és tippekről.

A Pinterest elmondása szerint a pinek 75 százaléka vállalkozásokról származik – ezzel együtt a cég kiemeli egyben azt is, miszerint ez jól mutatja, hogy az emberek a Pinteresten gyakran keresik fel a brandeket ötletekért és információkért, vagyis a platform és az alkalmazás egyaránt remek hely arra, hogy hatással legyen a vásárlókra. Ezt másik szám is bizonyítja: a felmérése szerint, ha egy vásárló már találkozott egy termékkel a Pinteresten, 2,1-szer nagyobb az esély arra, hogy azt meg is vásárolja.

A szépségpiacnak ráadásul férfiak is fontos szereplői – a report adatai szerint a férfi felhasználók is gyakran használják arra a Pinterest szolgáltatásait, hogy haj- szakáll- és bőrápolási tippekhez juthassanak, vagy ezekhez kapcsolódó termékekkel ismerkedjenek meg.

A legnépszerűbb termékek minden bizonnyal a hajápolási termékek: 2015-ben 43 millió felhasználó keresett rá a hajjal kapcsolatos pinekre, melyekből jelenleg 670 millió létezik. A bőrápolással kapcsolatos pinek 10 millió felhasználót érdekeltek – itt jól látszottak a különböző évszakok specifikus bőrproblémái: például a téli száraz vagy a nyári égett bőr. Hasonlóan jól szűrhetők le trendek a sminkeléssel kapcsolatos kereséseknél is: 8-ól 4 a szemhéjfestéssel foglalkozott.

Forrás és további részletek: Social Media Today