A New York-i divathét holnap kezdődik és ezúttal nemcsak a divatmárkák és médiamogulok figyelnek majd tágra nyílt szemekkel, hanem a közösségi hálózatok is. Idén a Pinterest készül nagy dobással, ugyanis létrehozott egy külön szekciót, melyet a divathéttel kapcsolatos tartalmakkal töltenek meg – írja a Mashable.

A szekció elérhető a pinterest.com/fashionweek címen és folyamatosan tájékoztat a divat legnagyobbjainak életéről és az aktuális eseményekről képek és videók segítségével. A bemutatók előtt is találhatnak tartalmat a felhasználók, például inspirációs táblákat Kate Spade-től és ötleteket Michael Korstól arra vonatkozóan, mit érdemes viselni a divathéten – mondta Katie Garlinghouse, a Pinterest marketing vezetője a Mashable-nek. A hét folyamán a felhasználók színfalak mögötti felvételeket láthatnak a Nordstrom jóvoltából, valamint szépségtippeket kaphatnak például az Elle magazintól, tette hozzá Garlinghouse.

pinterest-nyfw

A tartalomszolgáltatásból nem marad ki Oscar de la REnta, a WWD, a Lucky Magazine és a Mad Repeller sem, többek között. A felhasználók feliratkozhatnak egyéni táblákra is vagy visszatérhetnek az oldalra, hogy böngésszenek a divathét tartalmai között.

Már korábban is voltak hasonló szekciók a divathét alkalmából. A többi közösségi hálózat is jelentkezett hasonlóval, köztük a Tumblr és a Twitter, de a Style.com és a hivatalos Mercedes-Benz Fashion Week weboldal is hagyományosan viszi ezt a szerepet.

A Pinterest azonban más darabját képezi majd a divathétnek. „Kevésbé az eseményekről készült valós idejű fotókról szól, inkább a háttértörténetekről” – magyarázta Garlinghouse. „Kate Spade esetében például látni fogjuk, mi inspirálta a kollekcióját, nem pedig a valódi kollekció képei lesznek elérhetőek.”

nyfw-pinterest-hub-640x469

A Pinterest folytatja a divat szekció fenntartását új partnerekkel a jövő hónapban esedékes londoni, milánói és párizsi divatbemutatók apropóján.

A projekt profiljában azonban nem szerepel az e-kereskedelem, mondta Garlinghouse: „Ez tényleg a felfedezésről szól.”