A Polar nevű közösségi szavazás alkalmazás nemrég 1.2 millió dollárt gyűjtött be – írja a TechCrunch. Az adományozók között van többek között az AME Cloud Venturestől, a Yahoo-t alapító Jerry Yang, a Greylock Partnerstől John Lilly, a LiveOps elnöke és korábbi eBay COO Maynard Webb; a Morado Venturestől Ash Patel, a Battery Venturestől Brian O’Malley és Mike Dauber, valamint a Google-től Don Dodge.

A Polar a társalapító Luke Wroblewski ötlete alapján született meg, aki egyben a már Twitter által felvásárolt BagCheck társalapítója és korábban a Yahoo alelnöke volt. Wroblewskinek és társának, Jeff Cole-nak akkor jött a Polar ötlete, amikor látták, hogy a barátaik megpróbálják elütni az idejüket a mobiljukon, és amikor normál esetben a Twittert vagy a Facebookot böngésznék. Úgy érezték, hogy adott egy lehetőség, hogy a fogyasztók egy mobil akalmazással tölthessék az idejüket, amely a közösségi interakcióikat használja fel.

A Polar iOS alkalmazása lehetővé teszi, hogy divat-, filmfotókra, ételekről készült képekre és még sok másra szavazhassunk. Eldönthetjük, mi az, ami szerintünk trendi és mi az, ami nem. Az alkalmazáson keresztül megkérdezhetjük az emberek véleményét gyakorlatilag bármiről, valamint gyorsan visszajelzéseket kapunk, de feltölthetünk képeket és egyéb média formátumokat is.

Az alkalmazás ezeket az interakciókat lekövetve, a megadott szavazatokból és preferenciákból összegyűjti a szükséges adatokat, hogy felépítsen egy ismeretségi és érdeklődési grafikont, aminek alapján a hasonló ízlésű emberekkel kerülhetünk kapcsolatba. Tavaly novemberi indulása óta a Polar tekintélyes növekedést könyvelhet el: az első hónapban elérte az 1.5 millió szavazatot, amit megduplázott januárra. Az átlag szavazatszám (felhasználók száma) naponta 55 körül mozog.

Miért ez a nagy érdeklődés? Wroblewski azt mondja, hogy a cég a mobilra való dizájnra koncentrál, ami az iOS alkalmazást egyszerűen használhatóvá és megnyerővé tette. A cég szerint az alkalmazást letöltők 87 százaléka szavaz is.

A startup vállalkozás azt is bejelentette, hogy frissítik az alkalmazást, aminek köszönhetően látható lesz, hogyan szavaznak a barátaink, találhatunk új ismerősöket is, kikerülhetjük a számunkra érdektelen szavazásokat, továbbá a témák és tagek felkutatását.

Az újonnan elnyert támogatást arra használják majd, hogy további munkatársakat vegyenek fel (a cég eddig csak Wroblewskiből és Cole-ből állt ez év elejéig) és folytassák a termékfejlesztést.

Nézzétek meg, hogyan működik a frissített alkalmazás!