George Floyd halála miatt már hetek óta zajlanak tüntetések világszerte (de legfőképpen Amerikában) az intézményesített rasszizmus, a rendőri túlkapások ellen, az egyenlőség nevében. Azonban néhány influenszer az eseményeket úgy kezeli, mintha az egy fesztivál lenne. 

https://www.instagram.com/p/CBDqBIyFwSt/?utm_source=ig_web_copy_link

A tüntetések most a legforróbb témának számítanak Amerikában, rengeteg embert érdekelnek, ezzel vannak tele a hírek. Ezt szeretné néhány influenszer is meglovagolni, csak éppen nem a legjobb módon. Kris Schatzel Los Angeles-i youtuber és influenszer, egy tüntetésen pózolt. Miután képe felkerült az Influencers in the Wild nevű oldalra, több halálos fenyegetést is kapott. A szakértők szerint nagyon sok olyan influenszer van, aki csak azt látja a tüntetésekben, hogyan tud megjelenni az ő karaktere, és még ha egyébként egyet is ért a tüntetőkkel, mégis saját magát helyezi az előtérbe a tüntetések célja helyett. Pedig most az kellene, hogy tettekkel, edukációval álljanak a tüntetések mögé, és támogassák a követőiket. Vagy maradjanak teljesen poltikamentesek, ahogyan azt eddig is tették. 

De más az emberek megközelítése is, ugyanis sokan éppen amiatt támadják az infleunszereket, ha egyáltalán nem foglalnak állást a kérdésben, vagy elmismásolják az egészet. 

Ráadásul nem is életbiztosítás jelenleg a követőket tájékoztatni, hiszen az újságírók is bajba kerülnek, Jake Paul nevű influenszer, pedig meg akarta mutatni, hogyan néz ki egy bolt, miután fosztogatók estek neki, de őt is letartóztatták.

A szakemberek szerint az egész jelenségnek a márkák sem örülnek, hiszen általában kikötik, hogy semmilyen politikai megnyilvánulást nem szeretnének látni egy márkanagykövettől, azonban egy tüntetésre nem lehet azt mondani a mai világban, hogy teljesen politikamentes. Hogy mi a jó megoldás, ami a megélhetést is biztosítja, a követőket sem riasztja el, és nem teszi nevetségessé az influenszert, az egy olyan nehéz kérdés, amivel most szembesült a szakma, és amire gyorsan megoldást kell találni. 

Forrás: The Guardian