Az NBC Universal 6.755 órányi programmal készül az riói Olimpiára 11 csatornán – csak magára az NBC News-ra 260,5 órányi anyag jut. Ez pedig az NBC szerint könnyen az eddigi legnagyobb törekvést jelenti a közvetítésre a médiatörténelemben. Ráadásul az NBC főműsoridejében történő közvetítések nagy része élőben fog történni. Az NBC már csak egy dologban reménykedik: a rekordnézettségben inkább tudnak majd a sportolókra és a versenyre koncentrálni, mint az esetleges nehézségekre.

NBC Olimpia

Mary Carillo, az NBC olimpiai szóvivője szerint a rengeteg negatív hír után a riói Olimpiával kapcsolatban, az amerikai nézők készen állnak arra, hogy kicsit fellélegezzenek és a sporttal foglalkozzanak a sportversenyen.

A nagy kérdés már csak az, hogy ez így lesz-e. Általában az Olimpiával kapcsolatos híradásoknál a játékok kezdete előtt mindig nagy szerep jut a negatív híreknek és a problémáknak, melyek aztán feledésbe is merülnek amint elkezdődnek a játékok. Bob Costas, az NBC műsorvezetője szerint – aki a játékokat is közvetíteni fogja – viszont Rióban sokkal komolyabb problémák merülnek fel, mint eddig valaha. Emiatt pedig az NBC is csak reménykedik abban, hogy inkább adhat majd az atlétákról hírt.

Az NBC tehát próbál pozitív maradni – a rekord pedig minden bizonnyal még esetleges rossz hírekkel is meglesz.

Forrás: Adweek

Fotó: nbc.com