Elképzeltük, milyen lenne a Trónok harca, ha a királyságok napjaik legfontosabb közösségi média platformjai lennénk. Szétnéztünk a birodalomban.

Facebook

Leomló fal és elszabaduló adatok

A legnagyobb királyság, mely erejét Instagram földjének is köszönheti, önállóan már nem áll többé olyan erős lábakon. Elképesztő embertömegen uralkodik, alattvalói hűségesek, ám nem mindig boldogok. A sűrű kapcsolati hálók miatt gyorsan terjednek a hírek, ám ezek egy jó része újabban nem valós. Lakói sokszor mennek bele hangos vitákba, melyektől az egész birodalom zúg. Az utcák olyannyira tele vannak hirdetésekkel, hogy egyre nagyobb kihívást jelent az újaknak helyet találni. Aggasztó gond az is, hogy a népesség gyors iramban idősödik, a fiatalok pedig már királyságokban keresnek menedéket. Az elmúlt évben a Facebook más óriási problémának is elébe nézett: leomlott a gigászi fal, mely milliónyi, sőt milliárdnyi személyes adat birodalmon kívül jutását eredményezte. Azóta az alattvalók nem is érzik magukat biztonságban, és Zuckerberg királyukban sem bíznak meg többé.

 

Instagram

A képmutatók királysága

Az Instagram vidéke az elmúlt években a földkerekség legnagyobb egyedülálló királysága lett, igencsak érdekes kultúrával. Képeiket előszeretettel mutogató lakói között sok a kreatív ember, és óriási kultusza van a napi étkezéseknek, melyet a helyi szokás szerint mindig meg kell örökíteni és megőrizni az utókor számára. Az egyre hangosabb királyság népessége mostanában öregszik, egyre kevesebb a fiatal, ám a vidék egy új szeglete, melyben minden történetet csak egy napig őriznek meg egymás között a polgárok, jó ideig új reményre ad okot új generációba tartozó lakóival. Ám a királyság urainak új veszélyekkel is szembe kell nézniük…

 

Twitter

A daloló madárkák királysága

Az egyik legnagyobb – méghozzá dicső – múlttal rendelkező, egyre kihaltabb vidékén az alattvalók megállás nélkül küldözgetik egymásnak a kék madárkákat rövid üzeneteikkel, melyek, hasonlóan a szomszédos birodalomhoz, sokszor nem igazak, ami itt is egyre nagyobb aggodalmat szül. Korántsem olyan színes közösségről van szó, mint Facebook esetében, akói leginkább egy nyelvet beszélnek. A hashtageket itt fedezték fel, majd innen terjedt el a Facebook és Instagram királyságokban.

 

 

TikTok

A gigászi gyerekhadseregek királysága

Ez pedig az új királyság, a TikTok, mely néhány év alatt öltött gigászi méreteket és elképesztő nagyságú gyerekhadsereggel igázza le a világot, elrabolva a fiatalokat más birodalmakból. Hódító hadjáratukhoz viszont egyre több idősebb is csatlakozik, más birodalmak idős lakóinak óriási megdöbbenésére. Az új birodalom még tele van titkokkal, annyit tudunk, hogy hívei igen speciális formákban és nagyon röviden kommunikálnak egymással, és gyorsan lettek új idoljaik. Zuckerberg királyhoz nem köti őket semmi, önállóságuk pedig ijesztő is lehet a nagyúrnak, akiknek épp TikTok birodalmának fiataljaira lenne szüksége. Vajon várható jövőben egy csatákkal teli hadjárat?

 

Pinterest

A csendes alkotók 

A békés sziget lassan, de biztosan növekszik, ám lakóinak nincsenek nagy igényei és inkább békében, de gazdagon élnek. Ők a birodalom Svájca, akit senki sem zaklat és aki nem zaklat senkit. Lakói általában igen kreatív emberek, híresek arról, hogy mindent szeretnek maguk csinálni. A királyságot óriási épületek, úgynevezett boardok díszítik, melyek a polgárok díszítenek fel, akik viszont igen ritkán kommunikálnak egymással.

 

LinkedIn

A tudás földje

Elzárt, mégis óriási királyság, ahol a tudást őrzik. Lakói a birodalom legbölcsebb alattvaló, akik mindig keresik az alkalmat arra, hogy tanulmányaikat és tapasztalataikat kamatoztassák, életüket pedig munkájuknak szentelik. A királyságot próbálta már megtámadni a Facebook nagyura, ám próbálkozásai nem jártak sikerrel, mely ritkaság számba megy. A hetedik királyság viszont nem volt ilyen szerencsés – miután nem fogadta el Zuckerberg király paktumát és szemtelenül egyre nagyobb területet szerzett meg, véres bosszúval kellett számolnia…

 

Snapchat

A kísértetvidék

Ez a királyság Snapchat királysága, mely régen tündöklő nemzet volt, ám miután Zuckerberg király átcsábította lakóit a Instagram királyságba, Snapchat földjének egyre nagyobb problémát jelent populációjának stagnálása. Bár a közelmúltban óriási mentőcsomagot jelentettek be megannyi infrastrukturális fejlesztéssel, mely ad némi esélyt az újabb aranykorra, TikTok királyságának térnyerése Snapchat földjére már nagyobb veszélyt jelent, mint Instagram földje. Népe ettől független máig igen fiatalos és nem kezdett elöregedni, mely továbbra is fontos szereplővé avanzsálja a birodalomban.