A TOP 10 interakciót kiváltó posztból 6 sporttal kapcsolatos.

Sok marketingesnek komoly fejtörést okoz a Facebook algoritmusa, hiszen nem tudni, mi alapján jutnak el az oldalak bejegyzései a felhasználókhoz, és hogy mi az, ami a legtöbb interakciót (komment, lájk, megosztás) válthatja ki.

A Shareablee most 10 márkának az oldaláról készített statisztikát, hogy mik voltak azok a témák, amik a leginkább megmozgatták a Facebook-felhasználókat. Ebből kiderül, hogy 10-ből 6 oldal a sporttal tarolt, ezen belül is a foci-vb volt a legnépszerűbb, de a Super Bowl is hálás téma volt – írja az AdWeek.

Az ESPN Facebook-oldala például azzal a posztjával, ami Mario Götze ünneplését illusztrálta, 1,7 millió interakciót generált, ebből 1,4 millió lájk volt.

espn

A Budweiser a Super Bowlra készített reklámja cukiságával tarolt, 253 ezren osztották meg, és összességében 1,3 millió interakciót váltott ki.

A foci-vb egyik legdurvább sérülését a brazil válogatott sztárja, Neymar szenvedte el (az ellenfél felugorva a térdével találta el a játékos hátát, ezzel komoly csigolyasérülést okozva). A CBS Sport erről szóló bejegyzése, amikor a focistát hordágyon vitték ki a pályáról, 1,2 millió interakciót ért el.

neymar

Az egyik legnépszerűbb amerikai bloggert, Mario Armando Lavandeirat Perez Hiltonként ismerhetjük jobban, aki a legjobban értesült a sztárpletykákat illetően. A horrorfilmből ismerhető Chucky baba ijesztgetős prank videóval tarolt, 1,1 millió interakciót kiváltva.

A Nike igazán rendhagyó módon egy egész hosszú, 5 perces videót készített, ami 1 millió interakciót generált.

Az NBC a téli olimpiával majdnem elérte az 1 millió interakciót (923 ezerrel).

A Huffington Post Robin Williams halálakor megosztott a színészről egy fotót, ráírva egy tőle származó idézetet. 867 ezer interakciót értek el vele.

Az E! Online összekapcsolta a focit és a bulvárt. Shakira a kisfiával természetesen ott volt a foci-vb nyitóünnepségén (az énekesnő a sztárfocista Piqué párja), az erről szóló poszt 866 ezer interakciót ért.

shakira

Miután Németország hosszabbítás után 1-0-ra megverte Argentínát, a vesztes csapat világsztárja, Messi érthetően csalódott volt a második hely miatt. Szomorkás arca 836 ezer interakciót váltott ki az SB Nation oldalán.

messi

A HitFix Entertainment News is cukisággal tarolt, amikor megosztott egy fotót egy kisbabáról, aki Hófehérkének volt öltözve. 828 ezer interakciót ért a kép.

hofeherke