A 2014-es év többek között a Snapchat botránnyal indult, amely 4,6 millió fiókot érintett. Felhasználónevek és telefonszámok kerültek nyilvánosságra, miután egy Gibson Security elnevezésű szakértői csapat arról publikált, milyen könnyű ilyen jellegű információkhoz jutni például olyan alkalmazásokból, mint a Snapchat, majd részletesen ki is fejtették, miként lehetséges ez. Valaki pedig élt is vele. A Gizmodo cikke nyomán most megmutatjuk, hogyan ellenőrizheted, egyike vagy-e a 4,6 millió felhasználónak, akiket érintett az ügy.

ku-xlarge

Használhatod a The Next Web által megtalált, valamint Will Smidlein és Robbie Trencheny fejlesztők által összerakott scriptet. Itt csak megadod a felhasználónevedet és máris megkapod a szükséges információkat, s amennyiben érintett vagy, élhetsz a felsorolt tanácsokkal is (első lépésként, rögtön törölheted a Snapchat fiókodat).

Az oldalon megjegyzik, hogy elvileg csak Amerika bizonyos területein élő felhasználókat érintette a kiszivárogtatás. Ám még, ha nem is vagy érintett, ez egy jó lehetőség a tanulság levonására és akár egy újévi fogadalom tételére, hogy a jövőben jobban figyelj az adataid védelmére.