Amíg az Instagram eltávolodna a lájkoktól, a TikTok nevű videómegosztó, ami az előző negyedévben a világ 4. legtöbbször letöltött applikációja volt, nagyobb hangsúlyt fektetne erre a lehetőségre.

De nem ez az egy dolog, amivel a TikTok az Instagram babérjaira törne: Jane Manchun Wong app-kutató szerint számos olyan új fejlesztés, amit a cég most készül bemutatni eléggé hajaz az Instán megismert és megszokott lehetőségekre.

Így tehát lesz egy “Neked”-nek keresztelt funkció, ami egy algoritmus alapján személyre szabott tartalmakat fog prezentálni a felhasználóknak, valamint egy “Felfedezés” ablakot az eddigi keresőfunkció helyett.

Ezen kívül olyan lehetőségek is tesztelés alatt állnak, amik a WhatsApp-ot vonnák be abba, hogy felhasználók videókat tudjanak küldeni egymásnak. Nem csak ez az egy terület azonban, ahol a TikTok együttműködne más cégekkel: hamarosan arra is lehetőség lehet, hogy Google- és Facebook-profilunkat összekapcsoljuk az alkalmazással.

Habár a TikTokot fejlesztő ByteDance egyelőre csak teszteli ezeknek a funkcióknak nagy részét, azok hamarosan ténylegesen felüthetik fejüket telefonjainkon.

Forrás: Mobile Marketer