A Tiktok, a Syco Entertainment, a Universal Music Group, a Republic Records és a Samsung összefogásával elindult a StemDrop, amit a kínai tulajdonban lévő közösségi oldal a globális zenei együttműködés új evolúciójának hív.

A StemDrop a történelem egyik legnagyobb dalszerző csapatával együttműködve indul, Max Martin vezetésével. A TikTok alkotói világszerte kizárólag zenei sávokat kapnak, és felkérést kapnak, hogy készítsenek saját verziót egy vadonatúj „Red Lights” című dalból, amelyet a termékeny slágerkészítők írtak.

Simon Cowell és a Syco Entertainment, a világ legsikeresebb tehetségkutató formátumának úttörői, valamint Tim Van Rongen díjnyertes nemzetközi szórakoztatóipari vezető partnerséget kötött a Universal Music Grouppal, a zenei alapú szórakoztatás világvezetőjével és a Republic Records kiadójával, hogy létrehozza a StemDropot, ami a zenei együttműködés, a gondozás és az előadók felfedezésének új evolúcióját, és amelyet kizárólag a TikTokkal és a Samsunggal indítanak el.

A StemDrophoz csatlakozik a slágereket készítő termékeny csapat, Max Martin, Savan Kotecha és Ali Payami. A StemDrop az új tehetségek, művészi képességek és kreativitás inkubátoraként fog működni azáltal, hogy lehetőséget ad minden előadónak és zenei alkotónak a világ bármely pontjáról, hogy együttműködjenek a legjobb és legikonikusabb dalszerzőkkel.

A Samsung által lehetővé tett első ilyen „StemDrop Mixer” a TikTokon is elérhető lesz, ahol az alkotók minden szinten kísérletezhetnek egyéni effektusokkal, harmóniákkal és dallamokkal, hogy elkészítsék és feltöltsék a dal saját egyedi verzióját.

Hivatalosan október 26-án indul a TikTokon, a Syco Entertainment és a Universal Music Group Republic Records kreatív irányításával, és a Samsung Galaxy által üzemeltetve. 

A többszörös Grammy-díjas dalszerzők, Max Martin, Savan Kotecha (One Direction, Ariana Grande, Katy Perry, Christina Aguilera, The Weeknd) és Ali Payami (Taylor Swift, The Weeknd) október 26-án kiadják a vadonatúj kislemezüket az első StemDrophoz, a tervek szerint elindítva a globális zenei együttműködés új generációját. Amint a dal kijön, a közösség hozzáférhet a sávokhoz (a dal egyes összetevőihez, pl. dobok, basszusgitár, énekhangok stb.) a StemDrop H5 oldalon keresztül, és létrehozhatja, rögzítheti és megoszthatja saját egyedi dalait.

A StemDrop-profil a TikTok-felhasználóknak és az alkotóknak is egy ablakot biztosít a StemDrop folyamatba, mivel a szám új verzióit a világ minden tájáról hetente válogatják az egyes dalszerző csapatok, valamint a TikTok, a Syco, a Republic Records és a Universal Music. A TikTok zenei kurátora, Ari Elkins, az énekes-dalszerző Astrid S és a Your Boy Moyo a StemDrop globális nagyköveteiként fognak tevékenykedni, és napi tartalmat üzemeltetnek a @StemDrop csatornán a TikTokon.

Forrás: Tiktok