A TikTok kedden bejelentette, hogy Európa-szerte kiterjeszti dedikált STEM-hírcsatornáját, kezdve az Egyesült Királysággal és Írországgal. A Stem Feed tavaly debütált az Egyesült Államokban, kifejezetten a 18 éven alattiak tudományos elköteleződésének növeléséért.

A STEM-hírcsatorna automatikusan megjelenik a „For You” és a „Following” feedek mellett a 18 éven aluli felhasználók számára. A 18 éven felüli felhasználók az alkalmazás „Tartalombeállítások” részében engedélyezhetik a dedikált hírcsatornát. A hírfolyam angol nyelvű, de automatikus fordítással más nyelvekkel is feliratozható.

https://www.tiktok.com/@particleclara/video/7174843777813646597

A TikTok azt mondja, hogy a hírcsatorna tavalyi amerikai bevezetése óta a felhasználók 33 százalékánál engedélyezve van a STEM hírcsatorna, és a tizenévesek harmada minden héten meglátogatja a dedikált tudományos tartalmat. Az alkalmazás 24 százalékos növekedést ért el a STEM-mel kapcsolatos tartalmak terén az Egyesült Államokban a hírcsatorna elindítása óta. Az elmúlt három évben világszerte csaknem 15 millió STEM-mel kapcsolatos videót tettek közzé az alkalmazásban.

A mai bejelentéssel a TikTok továbbra is oktatási központként igyekszik bemutatni magát az alkalmazásában lévő fiatal felhasználók milliói számára, hogy ellensúlyozza a világ törvényhozóitól érkező kritikákat. A vállalat már felhasználta a STEM hírcsatornát a fiatal felhasználókra nézve káros állítások ellensúlyozására is.

Forrás: TechCrunch