A TikTok csendben kibővítette a közvetlen üzenetküldési beállításait, hogy a felhasználók megválaszthassák, kitől szeretnének üzeneteket fogadni. A lehetőségek most a következők:

  • mindenki
  • javasolt barátok
  • közös követők
  • személyek, akiknek üzenetet küldött
  • senki

A változás előtt csak azok a személyek küldhettek DM-et egymásnak a platformon, akiket a felhasználók barátként azonosítottak, vagy akiket ajánlottak. 

A cég weboldala elmagyarázza, hogy ha a „Mindenki” opciót választja, az azt jelenti, hogy bárki küldhet nekünk DM-et. A közös ismerősöktől és az általunk követett személyektől érkező üzenetek megjelennek a beérkező levelek között, a nem követett személyek üzenetei pedig az Üzenetkérések között. Dönthet úgy, hogy elfogadja, törölheti vagy bejelenti ezeket az üzeneteket.

Ha a „Javasolt barátok” lehetőséget választja, ez azt jelenti, hogy az ajánlott barátok, beleértve a szinkronizált Facebook-barátokat és a telefonos névjegyeket, küldhetnek nekünk üzenetet. A „Közös barátok” opció azt jelenti, hogy bárki, aki követ minket, és te is követsz, üzenetet küldhet neked. Ha a „Senki” lehetőséget választja, akkor nem kaphat közvetlen üzeneteket senkitől. 

A TikTok megjegyzi, hogy továbbra is hozzáférhet a beérkezett üzenetek előzményeihez, de nem fogadhat új közvetlen üzeneteket ezeken a csevegéseken.

Forrás: TechCrunch