Most, hogy véget ért az olimpia, és mindenki levonja a maga tanulságait, legyen szó a sportolók teljesítményéről, vagy a most bemutatkozó sportok sikeréről, mi közösségi média szempontjából értékeljük a látottakat. 

A csatát a TikTok nyerte, az emberek megőrültek a tudattól, hogy egy-egy sportoló miután átveszi az érmét, nekiáll TikTok videókat készíteni, és azonnal meg is osztja. A #olimpicTok sikere hatalmas lett, és teljesen új típusú élményt jelentett a felhasználóknak, mintha csak a közvetítéseket látták volna. 

A legnépszerűbbek azok a kulisszák mögötti életet bemutató videók voltak, amelyekben a sportolók egy napjába vagy éppen az olimpiai faul életébe lehetett betekintést nyerni. Az ilyen videók sokszor több tízmilliós nézettséget is elértek. Az újrahasznosítható kartonágyak tesztjén túl az ausztrálok szerenádján át a kosarasok, akik tanulják, hogyan kell nyakkendőt kötni a nyitóceremónia előtt, mind olyan videók, amik a hivatalos közvetítésekből kimaradtak. 

A többi közösségi oldal is népszerű volt, emlékezetes például a műugró Tom Daley kötögetése az úszócsarnokban, aminek a végeredményét meg is osztotta az Instagramján, ahogyan az is, hogy az érmének is kötött egy kis szütyőt, de összességében a legnépszerűbb olimpiai csatorna a TikTok lett, ahol a sportolók magáról a sportról viszonylag keveset, önmagukból viszont sokat megmutattak. 

Forrás: BBC