A TikTok bejelentette, hogy megállapodott a Universal Music Grouppal (UMG) egy új, többdimenziós licencszerződésről.

Azt írják, hogy „a közös megállapodás a stratégiai együttműködés új korszakát jelzi a két szervezet között, amely azon közös elkötelezettségre épül, hogy segítse az UMG művészeit és dalszerzőit kreatív és kereskedelmi potenciáljuk kibontakoztatásában. A TikTok kategóriájában legjobb technológiájának, marketing- és promóciós képességeinek kihasználásával az UMG és a TikTok jobb javadalmazást biztosít az UMG dalszerzőinek és előadóinak, új promóciós és elköteleződési lehetőségeket biztosít felvételeikhez és dalaikhoz, valamint iparágvezető védelmet biztosít a generatív mesterséges intelligencia tekintetében.

A Universal még februárban törölte zenéit a TikTokról , miután az új zenei licencmegállapodásról szóló tárgyalások zsákutcába jutottak. Az UMG szerint a TikTok jóval kevesebb részesedést ajánlott fel neki, mint a korábbi licencmegállapodás, míg a TikTok fenntartotta, hogy az UMG számára jelentősebb értéket képvisel, mint azt a kiadó elismerné.

A végeredmény az lett, hogy az UMG előadóitól, köztük Taylor Swifttől, Adele-tól,  Drake-től és Billie Eilish-tól származó zenék eltűntek az alkalmazásból, miközben a korábban feltöltött, UMG zenét tartalmazó klipek is elhallgattak.

Most azonban a két fél új megállapodást kötött, amelynek értelmében a Universal ismét visszatér, több lehetőséget biztosítva a művészek promóciójára, és több kreatív potenciált biztosítva a TikTok alkotóinak.

A Universal egyelőre nem kommentálta a megállapodást.

Forrás: Social Media Today