Legalábbis a BBC lebuktatta a videómegosztót, mivel kiderült, hogy ígéretükkel ellentétben mégsem lépnek fel vasszigorral a zaklatók ellen.

Az brit közmédia borzasztó egyszerű módszerrel csalta lépre a szexuális zaklatót, és buktatta le a TikTokot: csináltak egy fiókot, amiben 14 éves lánynak vallották magukat. Aztán rögtön kaptak is üzenetet egy felnőtt férfitől, aki zaklatni kezdte a lányt (illetve azt hitte annak tesz ajánlatokat). Ezután a BBC munkatársai bejelentették a TikToknál a zaklatást, viszont nem történt semmi, többszöri bejelentésre sem.

A kínai kézben lévő videómegosztó csak azután lépett, miután a BBC megkereste őket. Azt állították, hogy a moderátorok azért nem avatkoztak közbe, mert nem volt világos nekik, hogy a direkt üzenetküldésen keresztül érkezett a zaklatás, és alapesetben ezekbe az üzenetekbe ők nem nézhetnek bele, mert az a felhasználók privát szférája.

A hiba ott volt a magyarázatban, hogy a BBC minden esetben a közvetlen üzenetküldőn jelezte a zaklatást, csatolva a párbeszédet is. Volt amúgy két másik zaklató is, azokat a TikTok már magától törölte.

A BBC egyébként nem győzi hangsúlyozni a szülői felelősséget sem, hiszen rengetegen korhatár alatt regisztrálnak a TikTokra, mivel 16 év minimum. A BBC amúgy így is regisztrált be, de a leírásban már 14 évest írtak, ahogy rengetegen a TikTokon.