A betiltással fenyegetés közepette, és attól nem függetlenül a TikTok szeretné kiemelni értékeit az Egyesült Államok gazdasága számára, hátha a szenátus megkegyelmez nekik, és mégsem kell eladniuk, vagy kivonulniuk az USA-ból.

Az Oxford Economics új riportja szerint a TikTok 2023-ban 24,2 milliárd dollárral járult hozzá az Egyesült Államok gazdaságához, ez a szám a TikTok reményei szerint elegendő lesz ahhoz, hogy legalább néhány szenátor az alkalmazás amerikai tulajdonba kényszerítésére irányuló javaslat ellen szavazzon.

A TikTok szerint a 2023 nyarán végzett kutatás szerint az amerikai kis- és középvállalkozások, amelyek a TikTokon hirdettek, 2023-ban közel 15 milliárd dollár bevételt termeltek, és ebben a TikTok nagy segítségükre volt.  Ez a két érték együttesen 24,2 milliárd dollárral járult hozzá az Egyesült Államok bruttó hazai termékéhez (GDP) 2023-ban.

A riport azt is megállapította, hogy a kis- és középvállalkozások csaknem 40 százaléka állítja, hogy a TikTok „létfontosságú a létezése szempontjából”, miközben 224 000 munkahelyet támogattak a TikTok platformot használó kis- és középvállalkozások vállalkozásuk növekedéséhez és bővítéséhez.

Amúgy annak ellenére, hogy még soha nem volt ilyen közel a TikTok az amerikai betiltáshoz, a szenátusban már nem lesz olyan sima ügy, hogy tényleg törvényre emelkedjen a szankció. Több szenátor ugyanis alaposan meg akarná rágni a dolgot, mielőtt döntést hozna. Emiatt aztán a tiltást támogatók félnek is, hogy a TikTok közben annyira felszívja magát, hogy nem lesz belőle semmi, pláne ebben a ciklusban. Ha pedig Trump nyer, akkor meg biztosan nem lesz semmi, ugyanis a volt/lehetséges leendő elnök már nem annyira kritikus a kínai platformmal szemben.

Forrás: Social Media Today