Újításokat vezetett be a TikTok, amivel az egyik legfőbb bázisát, a tiniket szeretné védeni. Az egyik leglátványosabb újítás az lesz, hogy a 13-15 éves korosztály este 9 óra után, a 16-17 évesek pedig este 10 után nem kapnak értesítéseket. 

Kínában pár hónapja a Tencent vezette be, hogy néhány népszerű online játékot nem játszhatnak este 10 után a gyerekek, igaz ott arcfelismerés segít eldöntenie a rendszernek, hogy felnőtt vagy gyerek próbál játszani, eddig azonban a TikTok nem ment el. 

Továbbá a 16-17 korosztálynál alapbeállítás lesz, hogy ne lehessen nekik privát üzenetet írni, míg a náluk fiatalabb korosztálynál egyáltalán nem lesz elérhető a privát üzenet funkció. A 16 éven aluliaknak azt a kérdést is felteszi az első posztjuk előtt, hogy a bejegyzés a követőiknek, a barátaiknak vagy csak számukra legyen látható, ezzel szeretnék elérni, hogy az algoritmus ne mutassa meg azonnal sok embernek a tartalmat, amit gyártanak. 

A gyermekek jogait védő szervezetek szerint a TikTok ezekkel a lépésekkel rengeteget tett azért, hogy biztonságosabb platform legyen a fiatalok számára, és remélik, hogy más platformok is követik a példáját. 

Forrás: The Guardian