Amint a Bloomberg beszámolt róla, a TikTok jelenleg tesztet futtat egyes ausztrál felhasználók körében, amely korlátozza a lehetőségüket, hogy zenét adjanak hozzá klipjeikhez.

A Bloomberg szerint:

„A TikTok korlátozza azon dalok számát, amelyeket a felhasználók közzétehetnek az alkalmazásában. Ez egy kísérlet annak felmérésére, hogy mennyire értékelik a zenét a videóikban. A cég közleménye szerint a tartalomkészítők bizonyos dalokat nem használhatnak majd fel.”

A Bloomberg szerint az ötlet az, hogy a TikTok felverné a zenehasználat értékét az alkalmazásban, ami a zenei kiadókkal folytatott jövőbeni tárgyalások egy alkustratégiája.

A TikTok tulajdonosa, a ByteDance megpróbált alacsonyabb fizetést kialkudni az alkalmazáson belüli zenehasználatért, azzal érvelve, hogy a zene nem olyan kulcsfontosságú a TikTok-élmény szempontjából, mint azt a kiadók mondják.

A ByteDance most azt próbálja bebizonyítani, hogy nincs szüksége annyira zenére, mint azt a kiadók gondolják. Tehát nem távolodik el a zenétől, mint olyantól, hanem inkább kísérletként használja fel, hogy látszólag nagyobb befolyást szerezzen a jövőbeli tárgyalásokon.

Forrás: Social Media Today