Mivel a TikTok az egyik legjobban fejlődő és legkedveltebb közösségi oldal a fiatalok körében, de egyre többen csatlakoznak hozzá az úgynevezett “millenials” generációból is, a márkák jelentős része már ezt a platformot is használja a közösségépítésre. Most kiadtak egy esettanulmányt, amin keresztül bemutatják, hogyan is lehet sikeres egy márkázott kihívás. 

A márkához köthető kihívás pontosan az, aminek elsőre hangzik. A márka kreál egy rájuk jellemző hashtaget, és hozzá egy videós kihívást, aztán reménykednek, hogy organikusan egyre többen részt vesznek benne, mert izgalmasnak találják, ezzel pedig nő a márka ismertsége, és az elköteleződés is. De a valóságban nem ennyire egyszerű. 

A TikTok felhasználók nem fognak minden hülye kihívást megcsinálni. De ha egy izgalmas, érdekes kihívással áll elő a márka, amiben megmutathatják saját magukat és a kreativitásukat, ráadásul szerethető, akkor van esély a sikerre, és arra, hogy a márka neve és üzenete minél több emberhez eljut. 

@zaloramy

How many outfit changes can you do for Zstylenow challenge? Can you top Jaylyn? #sponsored

♬ Getaway – Official Sound Studio

Az esettanulmányban egy ázsiai, divatcikkeket kínáló cég sikeres kampányát mutatják be. A ZALORA csinált egy saját zenerészletet, és arra kérte a felhasználókat, hogy a kezükkel formázzanak Z betűt, mintha attól egy újabb ruhaösszeállítás kerülne rá. A kihívással megmutathatták a ruhatárukat, a divatérzékenységüket, és kiélhették a kreativitásukat a felhasználók. Hogy tovább növeljék a részvételi kedvet, nyereményjátékot is hirdettek, a győztes 200 dollár értékben válogathatott az oldalról. Ehhez még vásároltak applikáción belüli bannereket, amik az oldalra vezettek, ahol pedig az applikáció letöltését javasolták, így rengetegen letöltötték a márka saját appját is. Összesen 62 ezer felhasználó használta a cég hashtagjét, és majdnem egymillió megtekintése volt a videóknak. 

A legnagyobb kihívás a cégek számára, hogy olyan kihívást találjanak ki, amire a TikTok közönsége ráharap. Ezt pedig a szakemberek szerint is csak egyféleképpen lehet elérni: ha ők is aktívan használják a platformot. 

Forrás: Social Media Today