A Tinder nevű randioldal arra kérné a felhasználóit, hogy mielőtt egy potenciálisan bántó és zaklató üzenetet küldenek egy másik felhasználónak, gondolják azt újra. Az újítás az eddig jelentett sértő üzenetekből tanulva szűrné ki a hasonló megjegyzéseket, és figyelmeztetné a felhasználót, hogy ilyeneket ne írogasson. 

Valószínűleg nem ez vet majd véget a zaklatásoknak a platformon, de a Tinder azt mondja, hogy a tesztek során 10 százalékkal csökkent az ilyen jellegű üzenetek száma. A figyelmeztetés hasonlóan működik majd, mint a Twitter és az Instagram alkalmazásoknál, ahol egy felugró ablakon keresztül érdeklődik a rendszer, hogy egészen biztos-e a felhasználó abban, hogy ezt szeretné elküldeni. A Tinder a másik oldalt is megszólaltatja, azaz ha ilyen üzenet érkezik valakihez, akkor megkérdezi, hogy ez zavarja-e. 

A kutatások szerint a közösségi oldalak is mérgezőek tudnak lenni, de a randioldalak ezen is túltesznek. Vannak olyanok, akik csak azért ismerkednek, hogy a másikat sértegessék, és olyanok is, akik az elutasítást nem tudják a helyén kezelni. 

Forrás: BBC