A Google közösségi hálózata folyamatos növekedésben van. A Facebook legutóbbi változtatásaival pedig nem meglepetés, hogy egyéni felhasználók és üzletek is más alternatívák után néznek – a Google Plus pedig sokak választása lesz. Mindössze csak két éves, mégis második a rangsorban, ami az aktív felhasználók számát illeti. Ha szeretnéd Te is bekebelezni ezt a közösségi hálózatot, tudnod kell, hogyan lehet a tökéletes Google Plus posztot létrehozni, hogy még többet hozz ki az élményből! – írja a Business2Community.com.

googleplus1-300x199

Formázás

Az egyik legnagyobb előnye a Google Plusnak, hogy formázhatóak a posztok: lehet félkövér, dőlt vagy áthúzott is a szöveged. A félkövérhez tegyél egy * jelet a szavak elé és után, amelyeket vastagítani szeretnél. Tehát *így*. A dőlt betűkhöz egy alsó vonást kell tenned a kiválasztott szöveg elé és után, _így_. Végül pedig az áthúzáshoz egy kötőjelre van szükséged a szöveg előtt és után, -így-.

postformatting

Adj hozzá linket!

Nem lesz szükséged arra, hogy minden egyes poszthoz linket adj, de ha mégis megteszed, van egy jó módszer a nagyobb elköteleződés kiváltására. Az első körben két opciód van. Kimásolhatsz és beilleszthetsz egy linket közvetlenül a posztodba vagy használhatod a sárga lánc gombot is hozzá.

googlepluspostwithlink

A trükk itt az, hogy amint hozzáadtad a linket, töröld ki a linked előzetes képét, amit automatikusan generál a Google Plus. Így visszahozod a média gombokat, amelyekkel feltölthetsz egy képet is a poszthoz.

googlepluspostlinkpreviewremoved

Adj hozzá képet!

Ismétlés: nem minden posztod tartalmaz majd képet, habár kifejezetten ajánlott. Ez növeli az elköteleződés mértékét. Mi, emberek ugyanis vizuálisan stimuláltak vagyunk, így a képekkel rendelkező posztok természetes, hogy több aktivitást váltanak majd ki. Mindez pedig közösségi jelekben is megnyilvánul, ilyen a +1, a hozzászólás és a megosztás. A kép hozzáadása a poszthoz igen egyszerű: kattints a kamera ikonra!

googlepluspostwithanimage

Tippek vagy említések

Ahogyan más közösségi oldalakon, itt is létezik egy bizonyos etikett arra vonatkozóan, hogyan illik megemlíteni, illetve bejelölni más embereket. Ne azért tedd, hogy magadat mutogasd! Ha valakit megemlítesz, az illető értesítést kap róla. Ez pedig kifejezetten idegesítővé válhat, amint nagy követői bázist építesz ki és hamar lezuhanhat az elköteleződés is.

Az egyik leggyakoribb módja valaki említésének, ha megosztod a tartalmát. Az angol úgy mondja, ez a „hat tip” és illik megfelelően kivitelezni a poszton belül. A formátuma a következő: H/T +Charles Heitz és a bejegyzés végén kell szerepelnie. Ha valakit szükséges megemlítened a poszt szövegében, a legjobb, ha kiírod a nevét megjelölés nélkül. Így könnyebb lesz olvasni a bejegyzésedet.

Van egy másik módszer is, a neve „ping”. A különbség itt az, hogy nem közvetlenül idézed a személyt, hanem finoman tudatod vele, hogy megtaláltad vagy látod azt a tartalmat, amely érdekelheti. Ezt általában közelebbi kapcsolatokban használják. Akárcsak a „hat tip”, a „ping” formázása is ilyen: ping: +Charles Heitz.

Akármelyik módszert alkalmazd, két módon használhatod az adott személy nevét. Amikor elkezded begépelni a nevét, az első karakter legyen a + vagy a @, hogy a javasolt személy profilneve megjelenjen.

Az alábbi képen látható, hogy a cikk szerzőjének neve kékre váltott, hozzákerült a + jel előtte és az egész a poszt alján jelenik meg. Valamint mutatja azt is, hogy nyilvánosan lesz (Public) megosztva és a poszt létrehozójával közvetlenül.

googlepluspostwithmention

Adj hozzá hashtageket!

Az utolsó darab a tökéletes Google Plus poszthoz a hashtagek hozzáadása. A Google Plus hozzáadja majd a sajátjait, ha Te nem teszed meg, így a legjobb, ha magad is alkotsz 3-5-öt. Akárcsak Twitteren, egyszerűen használd a # jelet a szavak előtt. Amikor elkezded gépelni, a Google Plus mutat majd javaslatokat. Erősen ajánlott ezeket bevetni, hacsak nem sajátot akarsz mindenképpen létrehozni, mert azok a javasolt hashtagek sokkal hatékonyabban segítenek majd abban, hogy a felhasználók megtalálják a bejegyzésedet.

googlepluspostwithhasttags

Összegzés

Létrehozni egy remek Google Plus posztot igazán egyszerű. Használd a formázási lehetőségeket, hogy csinosíts a kinézetén, adj hozzá linket és képet, hogy elköteleződésre ösztönözd a felhasználókat! Említs meg másokat és használj hashtageket!

Nem tudod majd minden egyes posztodat így formázni vagy állandóan alkalmazni az összes tippet, ami ebben a cikkben szerepel, de akár csak néhány bevetése, vagy az, ha biztos vagy benne, hogy helyesen használod az említéseket és a hashtageket, segíteni fog a követői bázisod gyorsabb növekedésében; továbbá jelezni fogja az embereknek, hogy Téged érdekel, miként mutatnak a bejegyzéseid és, hogy számodra fontosak a tartalmak, amelyeket megosztasz.