Mostanában egyre több jelentés érkezik azzal kapcsolatban, hogy a legmenőbb influencerek elhagyják a Snapchatet, és inkább az Instagramot használják. Ez nem annyira meglepő, hiszen az Instagram Stories most már 250 millió felhasználónál tart, míg a közösségi oldal teljes felhasználóinak száma elérte a 800 milliót. Mit jelenthet ez a hirdetőknek?

 

Ha ez nem lenne elég, akkor hamarosan az Instagram Stories bejegyzéseinket közvetlenül posztolhatjuk Facebookra is, amivel a jövőben még több felhasználót tudunk elérni. Nyilván az is szempont, hogy az Instagram egyre több lehetőséget biztosít a hatékony influencer marketinghez, amivel jelentősen megkönnyítik a kollaborációk követhetőségét.

A MediaKix végül összehasonlította a Snapchat és az Instagram Stories használatát a vezető influencerek körében, és azt az eredményt kapták, hogy 33 százalékkal csökkent a Snapchat alkalmazása ezekben a körökben.

Ez az eredmény értelemszerűen mindazok számára jó hír, akik elsősorban az Instagramon szeretnének hirdetni, ráadásul ez is azt igazolja, hogy a képmegosztó platform szinte megállíthatatlan. Viszlát Snapchat?

Hogy miért is éri meg az Instagramon hirdetni jövőre, arról itt számoltunk be:

Ezért hirdessünk az Instagramon 2018-ban

Az Instagram Stories legújabb eszközeiről pedig itt adtunk hírt:

Új kiegészítők jelentek meg az Instagram Stories-ban

 

Forrás: Social Media Today