A legnagyobb közösségi oldalak korlátozták vagy tiltották Donald Trump hozzáférését a fiókjaihoz, miután szerda esete a Trump mellett tüntetők egy csoportja betört a capitolium épületébe, ahol a tagállamokból érkező elektori szavazatok hivatalos megszámlálása zajlott. Az este folyamán négy ember vesztette életét, több tucat tüntető bejutott a szenátus termébe is. Donald Trump a történtekre a közösségi oldalán reagált, ami arra késztette a Facebookot, hogy életbe léptessék a vészhelyzeti tervüket, és a többi közösségi oldal is megpróbálta minél gyorsabban és minél hatékonyabban kezelni a kialakult helyzetet. 

A Facebook és a Youtube is törölte Trump videóját, amiben választási csalást emlegetett, és kérte a tüntetőket, hogy menjenek haza. A Facebook életbe léptette a vészhelyzeti forgatókönyvét, döntésüket pedig azzal indokolták, hogy a hamis információk és a választási vereség további tagadása nem hogy csökkentette, hanem feltüzelte volna az erőszakot. További intézkedésként 24 órára kizárták Trumpot a fiókjából. A Youtube azzal indokolta a videó törlését, hogy az a hamis választási információk terjesztésével megsértette a szabályzatukat. 

Miután szerdán este három posztjával is megszegte a felhasználási szabályokat, 12 órára kizárták a Twitter-fiókjából is Donald Trumpot. A három poszt között van az a videó, amelyben arról beszélt, hogy bár elcsalták tőle a választást, mégis arra kéri a Capitolium épületébe berontó híveit, hogy menjenek haza, illetve az a bejegyzés is, amelyben ugyanúgy megismétli a választási csalás vádját, és arra kéri a tüntetőket, hogy örökre emlékezzenek erre a napra. A Twitter arra kéri a leköszönő elnököt, hogy törölje ezeket a bejegyzéseket, amíg ez nem történik meg, nem posztolhat, illetve utána 12 órára kitiltják a felületről, a hivatalos közlemény szerint pedig további szabálysértések esetén végleg felfüggeszthetik a fiókját. 

https://twitter.com/TwitterSafety/status/1346970430062485505

Később a Snapchat is kizárta Trumpot a felhasználói közül, határizatlan ideig, valamint az Instagram is így döntött.