A Twitter és a CBS News közösen fogja élőben közvetíteni a Republikánus és a Demokratikus párt elnökjelöltjének kijelölését július végén.

Twitter elnökjelölt

A két négy napos rendezvényt a két médiaóriás az első perctől az utolsóig közvetíteni fogja. A republikánusok július 18-21.ó, a demokraták pedig július 25-28 között választják meg a két elnökjelöltet. A közvetítésekben nagy szerepet fognak kapni a kijelöléssel kapcsolatos tweetek is.

Anthony Noto, a Twitter Chief Financial Officere így nyilatkozott az élő közvetítésekről: “A Twitter a leggyorsabb módja annak, hogy megvitassuk, mi történik a politikában és hírt adjunk róla.” A vezető azt is elmondta, hogy reményei szerint a közvetítéssel az egész világon láthatóvá válik az emberek számára az, hogyan működik a demokrácia.

A Twitternek nem ez az első nagy lépése a nagy események közvetítése felé. Múlt héten élőben közvetítette a Wimbledon meccseit, ősztől az NFL csütörtöki mérkőzéseit nézhetjük majd rajta élőben – utóbbi egy 10 millió dolláros megállapodás végeredménye. A Twitter ezen felül tárgyalásokat folytat az NBA-val, az MLS-szel és a Turnerrel is. Nem ez az első közös projektjük a CBS News-zal sem: novemberben és januárban már együtt közvetítették a demokrata, majd a republikánus elnökjelöltvitát.

A Republikánus Párt elnökjelölésére külön alkalmazást is fejlesztett, mely segítségével majd 360 fokban követhetjük a kinevezést és az azt megelőző beszédeket.

A Twitter újdonságáról – mely ugyancsak az élő közvetítésekkel és videós hírekkel függ össze – a napokban már írtunk.

Forrás: Adweek