Emlékszel az időkre, amikor még kattintanod kellett egy képre Twitteren, hogy megnézhesd? Ennek vége. Tegnaptól kezdve a Twitter hírfolyama átalakul és alapértelmezetten láthatóak lesznek benne a fotóid és videóid is – ezzel pedig jobban fog hasonlítani a szolgáltatás a Facebookra, mint valaha – írja a Mashable.

Egyrészt ez kevesebb kattintást jelent és egy vizuálisabb hírfolyamot. Másrészt azzal is járhat, hogy túl sok képnek leszel kitéve – néhány olyannak is, amit tényleg nem akartál megnézni különösen, ha valaki a vállad felett leskelődik.

A változás máris életbe lépett online, valamint a frissített iOS és Android Twitter alkalmazásokban is, írta a cég blog posztjában.

155694364

„Ezek a gazdag tweetek közelebb hozzák a történésekhez a követőidet, és azt éreztetik velük, hogy ők is ott vannak veled” – írta Michael Sippey, a cég termékért felelős alelnöke. „Egyszerűbbé akarjuk tenni mindenki számára, hogy átélhessék azokat a pillanatokat Twitteren.”

Amit Sippey nem említett, hogy valami egyértelműen láthatóvá vált: a promotált tweetek fotói mindennek hatására megjelenített hirdetésekké váltak.

A változás a Vine videókra és a Twitterre feltöltött képekre vonatkozik. Instragam linkekre nem (a cég kapcsolata az Instagrammal döcögős múlt év óta). Előző hónapban a Twitter nagyobb képeket adott hozzá a beágyazott tweetekhez, de egészen mostanáig nem nyúltak a tweetek idővonalához.

A felhasználóknak sem tellett sok időbe rámutatni a hibákra:

 

Az iPhone és Android alkalmazásban legalább van lehetőség a hírfolyamon belüli fotók kikapcsolására. A webes verzióban ez a funkció úgy tűnik, nem él.

Mit gondoltok a Twitter átalakulásáról?