A közösségi média veterán felhasználói számára a hashtagek és a trendelő témák a 21. századi nyelvezet hagyományos elemei – írja a Mashable. Másokban viszont ezen kifejezések kapcsán felmerül a kérdés: mi az a Twitter?

A @TwitterGuide tweetelt egy YouTube videót, amely megválaszolja ezt. Még februárban tették közzé, de nem listázták és ezért az a figyelmezetés kíséri, hogy gondold meg kétszer is a megosztását. Nem listázott videókat ugyanis csak azok nézhetnek meg, akikkel megosztják a linkeket, egyébként nem kereshetőek.

Egyebek mellett a videó úgy írja le a Twittert, mint „a leggyorsabb módját a valós idejű információk megszerzésének a világ bármely részéről”, majd egy személyre szabott újsághoz hasonlítják a szolgáltatást, ahol a tweetek a cikkek címei.

A videó egy újabb mód arra, hogy a Twitter új felhasználókat vonzzon be. Októberben a platform megváltoztatta belépési oldalát is, amely most már jobban elmagyarázza a szolgáltatás funkcióit.

Múlt héten pedig ez az újonnan ellenőrzött Twitter fiók bukkant fel @TwitterGuide néven, amelyen keresztül tippeket szolgáltatnak a platform használatához és segítenek megérteni annak működését. Az új fiók egy „Twitter kísérlet” az „önéletrajzi” adatok szerint és mindent elmagyaráz a „retweet” fogalmától és a felhasználónevektől kezdve a követőkig.

 

Az újabb felhasználók gyűjtése fontos a Twitter számára, hiszen korábban arról nyilatkoztak, idővel a felhasználó bázis növekedésének lassulására számítanak, miközben kimerítik a jelenlegi tweetelők csoportját.