Nem meglepő módon a Facebook egyre komolyabb figyelmet fordít a legnagyobb közösségi oldalon megjelenő videós tartalmakra, legyen szó az influencerek megjelenéséről, vagy akár az olyan élő közvetítésekről, amin keresztül mondjuk a spanyol focibajnokság látható. Persze ahhoz, hogy a Facebook felvehesse a versenyt a YouTube-bal, vagy a saját istállójába tartozó Instagrammal, a mostaninál jóval kezelhetőbb, kiforrottabb és több lehetőséget nyújtó videós megoldásokra van szükség, és ezzel Mark Zuckerbergék is tisztában vannak.

Éppen ezért szerződtették a Vidpresso nevű szolgáltatás fejlesztőit, hogy integrálhassák a videós platform menő funkcióit a saját megoldásukba. Szinte biztos, hogy a közös munka eredményeként a felhasználók a jövőben interaktív elemekkel dúsíthatják az élő közvetítéseiket: váltogatható kamerák, szavazások, kommentek, grafikák és egyéb elemek válhatnak használhatóvá videózás közben, amik akár behúzhatók lesznek a Facebookról és a Twitterről is.

Habár a Vidpresso csapata ezzel hivatalosan is a Facebook része lett, a cég szóvivője igyekezett kihangsúlyozni, hogy magát a céget nem vásárolta fel a közösségi oldal, és a fejlesztők ugyan már Zuckerbergéknek is dolgoznak, de ez nem érinti az olyan korábbi ügyfeleket, mint például a BuzzFeed vagy a Nasdaq, velük ugyanúgy folyik tovább az együttműködés, mint eddig

Forrás: AdWeek