Az emberek hozzászoktak már a levegőben rajzoláshoz. Beszéd közben is gesztikulálunk a kezeinkkel és Activity közben is gyakran próbáljuk mutogatással „lerajzolni” a kitalálandó dolgokat. A 3D nyomtató tollak fogják és kézzelfoghatóvá teszik ezeket a gesztusokat, amelyek művészek kezei között gyönyörűvé válnak. Az eddigiek elég jók voltak, ám kissé nehézkesek. A LIX Pen azonban valamitől más. Könnyű, kicsi és úgy tűnik, nincs szüksége több áramra, mint amennyit a laptopodtól e célra el tudsz vonni. A toll most érkezik meg a Kickstarterre – írja a Mashable.

LIX2

A 16 cm hosszú és 1 cm átmérőjű, 34 grammos alumínium 3D nyomtató toll (feketében is elérhető) tényleg toll méretű. Úgy is kell tartanod, mint egy tollat és bedugnod egy 3,5 mm-es csatlakozót az aljában, a másik végét pedig a gépedbe. A LIX ezután 148 Celsius felé emelkedik, de a PLA vezetéknek (az erősebb ABS műanyagot is tudja használni) csak 82 fokra kell felmelegednie, hogy működni tudjon. A vezeték egy lyukon keresztül csatlakozik az alaphoz, amin át pedig egy szuperforró folyadék tör elő a toll hegyén, amivel meg is kezdheted a rajzolást a levegőben.

statueinside_lixpen_3d_lix_30per_1080p

vaseinside_lixpen_3d_lix_30per_1080p

A 3D nyomtatókkal ellentétben külön programra sincs szükséged. A 3D tárgyak elkészítéséhez valóban csak el kell kezdened rajzolnod a levegőben a LIX Pennel, lassan mozgatva azt. Gyorsan kihűl, így a szerkezeted merev maradhat. Minden izzószál rúd 10 centiméteres és a cég szerint, legalább 2 percnyi levegőben rajzolásig ki kell tartania.

A 3D tollrajzolás mindenhez felhasználható az absztrakt szobrászattól a szépművészetig, az ékszerkészítéstől a pólódizájn készítéséig. Az egyetlen limit a képességeid lehetnek, így például, hogy meddig tudod nagyon, nagyon stabilan tartani és mozgatni a tollat.

A LIX társalapítója, Anton Suvorov arról nyilatkozott a Mashable-nek, hogy a cég 3D nyomtató tollának „nincsen konkurenciája a piacon” és április 14-e körül kell megérkeznie a Kickstarterre, ahol a vállalkozás már előrendeléseket is fogad. A kezdő ár, legalábbis a kampány során 139,95 dollár, azaz nagyjából 31 ezer Ft lesz. A LIX a terméknek egy golyóstoll másolatát is árulja majd 59.95 dollárért, több, mint 13 ezer forintért, de az nem több egy megszokott tollnál: arra meg mi szüksége lenne bárkinek is?