Nem ez az első alkalom, hogy egy autógyártó okostelefont vesz kézbe, hogy egy kicsit felpörgesse a reggeli vezetés élményét. A Mini tulajdonosok messze a legtöbb viccet mesélhetnek a „Mini Connected” applikációról. Most pedig a SmileDrive hozza el a boldogságot a piacra. Az ingyenes alkalmazás, amelyet a Volkswagen of America és a Google közösen indított útnak, jelenleg csak Android eszközökre elérhető – írja az Engadget.com.

smiledrivegoogleapp619

Az applikáció a Google Art, Copy & Code projektje keretén belül jött létre. A lényege, hogy bármely autóhoz hozzá tud kapcsolódni Bluetooth szolgáltatáson keresztül (igen, akár Fiathoz vagy Ferrarihoz is) és szépen fut a háttérben vezetés közben. Amint a kerekek megállnak és kikapcsol a gyújtó, a helyszínre, távolságra, időre és időjárásra vonatkozó faktorok használatával szállít mosolypontokat a felhasználóknak és díjazza őket matricákkal – mintha Foursquare jelvények lennének autósoknak.

Egy hosszabb autóúton a SmileDrive lehetővé teszi egy „Smilecast” létrehozását: egy dinamikus utazási katalógusét, melyet fotókkal, a túra térképeivel, állapotfrissítésekkel és egyéb emlékekkel tölthetsz meg és amelyek elérhetőek egyetlen URL címen. Egészen fantasztikusan hangzik, ha őszinték akarunk lenni, de egyben emlékeztet is minket egy fontos tippre: figyelj oda, hogy a telefonod töltőn legyen! Te sem akarod, hogy a sok háttérben futó tevékenység lemerítse a mobilodat, ugye?