Facebook fiókunkkal szinte már bármilyen weboldalon megspórolhatjuk a regisztrációt, hiszen a legtöbb site már rendelkezik FBconnect-tel. Viszonylag sokat kellett várni a válaszra, de tegnap óta a Google+ is elérést biztosított bizonyos honlapokon egy hasonló gombbal – írja az Allfacebook.com. Funkciója egészen hasonló lesz a kék óriás gombjához, segítségével a felhasználók G+, Gmail, YouTube és más Google fiókokkal is használhatnak majd bizonyos honlapokat és alkalmazásokat.

A Google-ös aláírás lehetővé teszi majd például mobil alkalmazások egyetlen kattintással való telepítését, valamint ezen alkalmazások kezelésére is külön felületet biztosít.

g+

Seth Sternberg, a Google Plus fejlesztési igazgatója a következőképp nyilatkozott fejlesztői blogján:

„Időnként szeretnénk megosztani bizonyos információkat a nagyvilággal, vagy épp csak egy szűk baráti körrel. A Google Plus Sign-In és a Körök segítségével eldönthetjük, hogy milyen közönségnek szánjuk a mondandónkat. Ezen kívül azt is igyekszünk elkerülni, hogy lépten-nyomon ebbe a funkcióba fussunk, épp ezért az alkalmazással kapcsolatos lehetőségek csak ott fognak feltűnni, ahol az releváns. A képek és videók nézegetése is klassz dolog, de néha érezhetjük úgy, hogy valami „igazán online”-t szeretnénk. Épp ezért, ha egy olyan alkalmazásból osztunk meg információkat, ami Google Plus Sign-In-t használ, barátaink egy egészen újfajta aktivitást láthatnak hírfolyamunkban. Kattintásra láthatóvá válik, hogy épp mit olvasunk, hallgatunk, milyen termékeket böngészünk.”

Sternberg egy listát is közzétett az oldalon, ezek azok a weboldalak, amiken máris elérhető a G+-os bejelentkezés:

 

Banjo

Beautylish

Fancy

Fitbit

Flixster

The Guardian

OpenTable

Shazam

TuneIn

USA Today

Stenberg a „releváns feltűnéssel” természetesen riválisukra, a Facebook Connectre célzott, blogján pedig ezt fűzte még hozzá mondanivalójához:

„Ez egyszerű lesz, biztonságos, és felhasználóbarát.”