Van egy jó hírünk a Google Maps felhasználóknak: az Android Police fedezte fel, hogy a keresőóriás térképalkalmazásában tesztelés céljából már megjelent az a funkció, ami valós időben jelzi (vagy jelezhetővé teszi) az appot GPS-ként használók számára, ha baleset történt (esetleg traffipax található) azon az útszakaszon, amin épp közlekedik.

A Google Maps felhasználók örülhetnek – Fotó: Android Police

Arról ugyan nincs hivatalos információ, hogy a Google mikor kívánja véglegessé tenni ezt a lehetőséget (ha egyáltalán), de a funkció megjelenése könnyen jelentheti azt, hogy hamarosan véget ér a népszerű, ugyanezt a lehetőséget szintén tartalmazó Waze karrierje, amit még 2013-ban vásárolt fel a vállalat.

Az öt évvel ezelőtti akvizíció óta sokakban rendszeresen felmerült a kérdés: vajon a Google mikor fogja a Maps alkalmazásba ültetni a Waze népszerű megoldását? Most, hogy elérhető közelségbe került a funkció megjelenése, teljesen jogos felvetés, hogy üzleti szempontból van-e értelme a Google számára két ugyanolyan szolgáltatást fenntartani és üzemeltetni? A választ persze nem tudjuk, de egyáltalán nem tartjuk elképzelhetetlennek, hogy a Google Maps új fejlesztése egyben a Waze végét is jelentheti.

Forrás: Android Police