A világ számos kormánya fellép az internetes szolgáltatásokkal szemben, legyen szó politikai zavargások, tiltakozások vagy egyéb okok miatt. Szerencsére a WhatsApp megoldást kínál legújabb funkciójával.

A Meta tulajdonában lévő cég bejelentette a WhatsApp proxy támogatását, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy kapcsolatban maradjanak az üzenetküldő szolgáltatással, ha azt blokkolják vagy megzavarják a hatóságok.

„A proxy kiválasztása lehetővé teszi, hogy csatlakozzon a WhatsApphoz olyan szervereken keresztül, amelyeket önkéntesek és szervezetek állítottak fel szerte a világon, amelyek célja, hogy segítsék az embereket a szabad kommunikációban” – magyarázta a vállalat. A WhatsApp azt is megjegyezte, hogy a proxyn keresztül küldött és fogadott üzenetek továbbra is végpontok közötti titkosítást kínálnak, de figyelmeztet arra, hogy az ön IP-címét megosztják a harmadik fél proxyszolgáltatókkal.

Proxyn keresztül szeretne csatlakozni a WhatsApphoz? A csapat azt javasolja, hogy először keressen megbízható forrásból származó proxyt. Ezután a beállítások > Tárhely és adatok > Proxy > Proxy használata > Proxy beállítása menüpontot. Innen írja be a kívánt proxy címet, és koppintson a mentés gombra .

Érdemes megjegyezni, hogy ez a megoldás nem fog működni, ha egy országban teljesen le van tiltva az internetkapcsolat, de ez még így is praktikus eszköz a tekintélyelvű rendszerekben élő emberek számára.

Forrás: Android Authority