A WhatsApp olyan funkción dolgozik, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy megosszák egymással a fájlokat, amikor eszközeik egymás közelében vannak.

A WaBetaInfo szerint a WhatsApp új fájlmegosztó funkciója az Android Quick Share-jéhez és az Apple AirDropjához hasonlit, és jelenleg fejlesztés alatt áll, egyelőre nem áll készen a béta tesztelésre. A WhatsApp béta for Android 2.24.2.20-as verziójában észlelték, és az alábbi képernyőképek azt mutatják, hogyan nézhet ki.

Ha készen lesz, akkor a WhatsApp-felhasználók az új „Emberek a közelben” opció megadásával a közelben kereshetnek más felhasználókat. Mind a feladónak, mind a címzettnek meg kell nyitnia a lehetőséget a WhatsAppon az átviteli folyamat elindításához. A felhasználók a WhatsApp alkalmazást is megnyithatják, és megrázhatják eszközüket a megosztási kérelmek megtekintéséhez.

Úgy tűnik, hogy az új fájlmegosztó funkció végpontok között titkosítja az információkat. A felhasználói telefonszámok is el vannak rejtve a nagyobb adatvédelem érdekében, így kényelmesen megoszthatja fájljait olyan személyekkel, akik nem szerepelnek a névjegyzékében.

Egyelőre nem tudni, hogy a WhatsApp új megosztási rendszerében lesz-e méret/fájltípus/mennyiség korlátozás vagy sem, de remélhetőleg hamarosan ez is kiderül a többi információval egyetemben.

Forrás: Android Authority